Flerbostadshus Rottne, 2009

Ett villaboende i lägenhetsform inriktat mot 55+ som väntas lämna sin villa i Rottne och flytta in dessa bostäder. Villakvaliteter i bostäderna är möjlighet att vistas utomhus intill bostäden eller på stora balkonger. Eget förråd i markplan och avskildhet från grannar genom att förråden är placerade för att ge avskildhet och samtidigt fungera som balkonger för andra våningens lägenheter. Flertalet lägenheter har direktingång utifrån för att förstärka villakänslan. Samtliga bostäder har extra generös rumshöjd i vardagsrum och kök vilket är unikt i flerbostadshus.

Det finns två olika typer av bostadshus benämnda gårdshuset och gathuset. Dessa ligger på varsin sida om en gårdsgata benämnd lyckliga gatan. Husen är utförda i falu rödfärg och och svart för att skapa en känsla av både modernitet och historisk anknytning till smålands byggnadskultur. Lägenheterna är huvudsakligen tre rum och kök med några få tvåor och några fyror.

Husen togs fram i ett paralellt uppdrag till det kommunala bostadsbolaget Vidingehem under början av 2009. Projektet är ett samarbete mellan Johannes Igelström Arkitektbyrå och Gunilla Fagerström på Agilis Arkitektkontor.