Vårdboende Hammarbygården Jämjö – 2016

I Jämjö utanför Karlskrona har vårdboendet Hammarbygården fått en ny tillbyggnad. Projektet är ritat tillsammans med arkitekt Gunilla Fagerström. Beställare är Karlskronahem. Huset är byggt av BRA i Kallinge. Ritat under hösten 2014 och invigt 2017. Tillbyggnaden består av tre avdelningar med 8-10 lägenheter i vardera enhet. Respektive avdelning har gemensamhetsrum och kök placerat mitt i byggnaden med generös takhöjd och kamin. På gavlarna finns vinterträdgårdar. Fasaden består av tegel och bandtäckt plåt. På taket finns en solcellsanläggning. Andra våningens röda balkong är utformad för att erbjuda både sol och skugga på husets norrsida genom att vara formad som en pir ut från huset.

Kommentera

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>